چرا نمی توانیم مدیریت زمان و برنامه ریزی درستی داشته باشیم ؟

مدیریت زمان درست

مدیریت زمان یکی از فاکتورهای مهم برای موفقیت و پیشرفت است.حتما شماهم تا به حال با شرایطی مواجه شده اید که هرچقدر تلاش کرده اید باز هم موفق نشدید به تمام کارهای تان رسیدگی کنید و نهایتا کارها به زمان دیگری موکول شده است.
مشکلات مدیریت زمان می تواند تمام جوانب زندگی ما را تحت شعاع قرار دهد و بر روند کلی زندگی اختلال ایجاد کند زیرا با مشکلات برنامه ریزی مواجه می شویم و عملا سردرگم هستیم از اینکه کدام کار را زودتر انجام دهیم .
در این حالت است که اولویت کارها از کنترل خارج می شود و این بهم ریختگی به دلیل عدم مدیریت زمانی است .
در این مقاله قرار است به طور مفصل در مورد دلایل عدم مدیریت زمانی و برنامه ریزی درست هر چه لازم است را بدانیم .

مقدمه

به این فکر می کردم که هر کدام از ما اگر ساعت هایی را که به بطالت می گذرانیم را بتوانیم در یک بازه مشخص ارزیابی کنیم قطعا با حس بدی مواجه می شویم . زمان هایی که بدون هدف گذشتند و هیچ برنامه ای برای ان نداشتیم…
می تواند بزرگترین خیانت به خودمان باشد . زیرا انسان ذاتا کمال طلب است و در هرسنی که باشیم دوست داریم به دنیای مطلوب خود برسیم اما این دنیای مطلوب شرایط زمانی خاصی را می طلبد و در هر سنی توانایی های ما فرق می کند .
پس باید بتوانیم اهمیت بیشتری به زمان بدهیم و واقعا کار و تلاش کنیم در جهتی که قرار است موفقیت رقم بخورد .

اما هر فردی به دلیل ویژگی های شخصیتی و شرایط اجتماعی متفاوت می توانند دلایل مختلفی نیز برای عدم مدیریت زمانی داشته باشند .در ادامه به مواردی که اکثر افراد با ان مواجه هستند را بیان می کنم.

7دلیل عدم اجرای مدیریت زمان

عدم مدیریت زمان

مشکلات عدم مدیریت زمان

1-نداشتن انگیزه

گاهی اوقات افکار منفی بر ذهن ما قالب می شوند واین عامل می تواند مانعی بزرگ برای ادامه دادن ما باشد زیرا انگیزه و انرژی ما را کم می کند .به تبع آن بر کل برنامه ریزی ما تاثیر می گذارد و مشکلات مدیریت زمان خود را نشان می دهد .
زمانی که ما انگیزه ای برای انجام دادن کاری نداشته باشیم ,کارها را به تعویق می اندازیم چون اشتیاقی برای زود انجام دادن ان نداریم .
بنابراین ممکن زمانی به خودمان بیاییم و ببینیم کاری که ده دقیقه بیشتر زمان نمی برد را در یک ساعت هم نتوانسته ایم انجام دهیم .

داشتن انگیزه همان سوختی است که باید در حین انجام کاری داشته باشیم .اما سوال اینجاست که این سوخت را چطور تامین کنیم .

راهکار:

دانستن چرایی به ما کمک می کند همیشه انگیزه ی لازم برای انجام کاری داشته باشیم . باید بدانیم چه دلیلی پشت کارهایی که انجام می دهیم , داریم . هرچقدر دلایل ما محکم تر باشد انگیزه ی لازم برای انجام ان کار بیشتر می شود .
بنابراین لیستی از دلایلی که برای انجام دادن کاری دارید را بنویسید تا بتوانید با انگیزه ی کافی ان را ادامه دهید .

2-اولویت بندی کارها

از دیگردلایل عدم اجرای مدیریت زمان مشکل در اولویت بندی کارهاست . ما باید بتوانیم با اولویت بندی در کارها از اهمیت انها اگاه شویم و هر کدام از کارهایی که از اهمیت بیشتری برخوردار است را در اولویت قرار دهیم .

نداشتن اولویت بندی در کارها باعث می شود کارهای غیر مهم و غیر فوری را بیشتر انجام دهیم و کارهای مهم و فوری به تعویق بیوفتند و باعث می شود کارها با کیفیت مطلوبی پیش نرود .
داشتن دفتر برنامه ریزی می تواند به اولویت بندی و مدیریت کارها کمک بسیاری کند تا برنامه ریزی حرفه ای داشته باشیم .

3- اهمال کاری

ممکن است ما برنامه ریزی اصولی برای انجام کارهای مان داشته باشیم و به دلیل تنبلی نتوانیم انها را عملی کنیم . تنبلی و اهمالکاری می تواند مشکلات برنامه ریزی ما را زیاد کند .در واقع ما برای رشد فردی و رسیدن به موفقیت با تنبلی و اهمالکاری مقابله کنیم .تنبلی نیز می تواند مار ا به این اشتباه بیندازد که نیازمند مدیریت زمان هستیم اما در واقع با تنبللی و اهمال کاری مانع انجام دادن به کارهاست .

4-تمرکز و توجه به چندین کار مختلف

وقتی تمرکز و توجه ما به چندین کار مختلف باشد , ان کار با کیفیت پایینی انجام می شود زیرا ذهن خسته می شود و فشاری بیشتر از حد طبیعی را تحمل می کند و باعث پایین امدن کیفیت کارها می شود.
تمرکز کردن روی یک کار نیازمند زمان اختصاصی است نه اینکه چندین کار را بخواهیم باهم انجام دهیم و با مشکلات برنامه ریزی مواجه شویم.

5-تفویض اختیار

وسواس کاری باعث می شود افراد بخواهند همه ی کارها را خودشان انجام دهند بنابراین کارها را به دیگران واگذار نمی کنند و سعی دارند به همه ی کارها خودشان رسیدگی کنند .
قدرت تفویض اختیار باعث می شود افراد بتوانند کارها را به کسانی که صلاحیت دارند واگذار کنند تا انجام دهند و خود تنها برانها نظارت داشته باشند .
بنابراین قدرت تفویض اختیار برای همه ی افراد ضروری است .برای یک مدیر لازم است تا بتواند به کارمندان خود اعتماد کافی کند تا انها بتوانند کارها را با استاندارد کمی پایین تر انجام دهند و خود به کارهای مهم تری رسیدگی کنند .

6- کامل گرایی

افرادی که دچار کامل گرایی هستند بسیار با مشکلات مدیریت زمانی برخورد می کنند زیرا این افراد می خواهند کاری را یا انجام ندهند یا اگر انجام می دهند به بهترین حالت ممکن انجام دهند .بنابراین باعث تلف کردن وقت می شوند .

7- استراحت مغزی

برای اینکه بتوانیم بهترین نتیجه را از زمان کار کردن خود بر روی یک پروژه بگیریم بایدبتوانیم زمانی را برای استراحت مغز خود اختصاص دهیم . کاربی وقفه رابطه ی مستقیم با عملکرد پایین مغز دارد .وقتی به مغز خود استراحت می دهیم می توانیم کارها را خلاقانه تر انجام دهیم .

مشکلات مدیریت زمان و برنامه ریزی چگونه برطرف می شود ؟

مشکلات برنامه ریزی

درست کردن مشکلات برنامه ریزی

اگاهی قدم اول در مسیر تغییر است . زمانی که بتوانیم با مشکلات و دلایل عدم مدیریت زمانی اگاه شویم می توانیم در صدد رفع ان براییم و برطرف کنیم . بنابراین با رعایت نکاتی که در قسمت بالا گفته شد می توانید این اگاهی را کسب کند و با تغییر رفتار و عادات شناسایی شده لایف استایل جدیدی داشته باشید و زمان را مدیریت کنید .

سخن نهایی:

مدیریت زمان یکی از ارکان مهم موفقیت است زیرا بوسیله ی مدیریت زمان می توانیم بیشترین بهره وری را از زمان داشته باشیم . بنابراین اگر با مشکلات برنامه ریزی مواجه هستید می توانید با برنامه ی روزانه و مدیریت کارها به بهترین شکل کارها را انجام دهید .تمام سعی ما در این سایت این است که بتوانیم مطالب ارزشمندی را جهت رشد و پیشرفت شما در اختیارتان بگذاریم .
درمورد این مطلب یا مطالب دیگر در سایت می توانید نظرات وپیشنهادات خود را مطرح کنید با کمال میل پذیرا هستیم . بابک نیک نژاد

بابک نیک نژاد وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *