آموزش رایگان | شروع آموزش رایگان مدیریت زمان

سبد خرید

متقاعدسازی چیست و چگونه از این مهارت در محیط کار استفاده کنیم ؟

متقاعد سازی

متقاعدسازی چیست و چگونه از این مهارت در محیط کار استفاده کنیم ؟

آیا دوست دارید در محیط کار مدیر و همکاران را متقاعد به انجام کاری کنید؟

دوست دارید مدیر شما متقاعد شود تا حقوق تان را افزایش دهد؟

آنچه در این مطلب می خوانید :
• مقدمه
• تعریف مهارت متقاعدسازی
• چرا متقاعدسازی مهم است
• قواعد متقاعدسازی در محیط کار
• نقش متقاعدسازی در مدیریت زمان

مقدمه

مهارت متقاعد سازی (persuasion) نقش بسزایی در بهبود روابط فردی و سازمانی ایجاد می کند و از زمینه های موفقیت هرچه بیشتر در محیط کار و روابط شخصی است .
مهارت متقاعد سازی این توانایی را در ما ایجاد می کند که بتوانیم از طریق نفوذ کلاممان بر دیگران انها را با عقیده و نظر خود هم سو کنیم . این مهارت کاملا اکتسابی است و هر کسی می تواند با اشنایی به مفهوم متقاعدسازی و به دنبال ان اجرای تکنیک های مربوطه به این مهارت دست پیدا کند .

تعریف مهارت متقاعد سازی

تعریف متقاعد سازی

تعریف متقاعد سازی

مهارت متقاعدسازی یعنی بتوانیم باورها و رفتار دیگران را به طوری تغییر دهیم که به سمت ایده ها و باورهای ما ترغیب شود. درمهارت متقاعدسازی منفعت طرفین می بایست لحاظ شود و باید بتوان از ان پیروی کرد.
درواقع این مهارت به استعدادی اشاره دارد که میتوان از این طریق روی رفتارهای سازمانی و شخصی فرد تاثیرگذاربود ومیتوان نگرش دیگران را به سمت دلخواه مان تغییر دهیم .

چرا مهارت متقاعدسازی مهم است ؟

هرکدام از ما ممکن است در نقش های مختلفی باشیم بنابراین مهارت متقاعدسازی میتواند در مراحل مختلف زندگی به کاراید . حتما تا به حال به کاندیدهای ریاست جمهوری دقت کرده اید که چگونه ازطریق ارائه استدلال ومنطق سعی در متقاعد کردن افراد دارند تا دیگران به انها رای دهند . در حقیقت مهارت متقاعد سازی از طریق ارائه منطق و استدلال کافی برای کاندیدای ریاست جمهوری انجام می شود .
اما باید بدانیم این روش در همه ی موقعیت ها جوابگو نیست و نمی توان با ارائه ی منطق و استدلال دیگران را متقاعد کرد بلکه گاهی با برانگیختن احساسات دیگران این کار انجام می شود . مثل کودکی که با گریه کردن به خواسته ی خود می رسد .
به طور کلی مهارت متقاعدسازی کاربردهای زیادی دارد که باید بیشتر با انها اشنا شویم .

رفتار سازمانی حرفه ای

یکی از مهارت های ضروری برای یک مدیر موفق داشتن مهارت متقاعدسازی است زیرا مدیرموفق باید بتواند بر اساس قواعد متقاعدسازی با تیم و کارمندان خود ارتباط کلام موثری برقرار کند و از این طریق بتواند کارمندان را متقاعد کند .
داشتن مهارت متقاعد سازی درمدیر یک سازمان می تواند در جنبه های مختلف کاری مثل جلسات با مشتریان و شرکا بشدت کارامد و موثر واقع شود .زیرا مدیر موفق باید بتواند از ایده ها و طرح های خود دفاع کند تا بتواند انها را به مرحله ی اجرا برساند .

روابط شخصی

یادگیری مهارت های متقاعدسازی در راستای روابط شخصی با همسر , فرزندان و دیگران بسیار پر اهمیت است به طور مثال بعنوان والدین به درستی می توانید فرزندان خود راقانع کنید تا به سمتی هدایت شوند که بتوانند در ان مسیر به کشف استعدادها و توانایی های خود پی ببرند وموفق شوند .

قراردادهای کاری

امروزه برای استخدام شدن درهرموقعیت شغلی از ما می خواهند که به چند سوال اساسی پاسخ دهیم . در برخی از شغل ها فرم پیش فرضی را به متقاضی می دهند و یاممکن است در یک جلسه ی خصوصی مصاحبه صورت بگیرد . یکی از ان سوالات درمورد این است که مصاحبه کننده باید بتواند خود را ثابت کند که چرا برای ان موقعیت شغلی مناسب است ؟
برای این منظورفرد مصاحبه شونده باید از مهارت متقاعدسازی برخوردار باشد تا بتواند کارفرما را متقاعدکند .

فروش و فروشندگی

مهارت متقاعدسازی برای کسب و کارهای مختلف یک نیازضروری است اما در حیطه ی فروش و فروشندگی حرف اول را می زند .موفق ترین کارشناس فروش کسی است که بتواند از مهارت متقاعدسازی در محیط کار برخوردار باشد و بتواند مشتریان را به درستی متقاعد کند .

قواعد متقاعدسازی در محیط کار

متقاعدسازی در محیط کار

متقاعدسازی در محیط کار

قواعد متقاعدسازی در محیط کار برای تمام مشاغل و کسب وکارهای مختلف می تواند صدق کند زیرا در همه ی مشاغل قراراست چیزی برای عرضه وجود داشته باشد و این نیازمند قواعدمتقاعدسازی در کار است تا بتوان محصول خود را بفروش برسانیم .
این مهارت به شما کمک می کند تا بتوانید دیگران را در مواقعی که مقاومت از خود نشان می دهد متقاعد کنید .در ادامه قواعدی که می توانید برای متقاعد سازی دیگران در محیط کار از ان بکار بگیریداشاره می شود :

1.ترغیب کنید نه اجبار

بسیار مهم است که در یک محیط کاری کارفرما بتواند از طریق ترغیب کردن کارمندان را به انجام کارهایی قانع کند که هم به نفع خودشان است هم به نفع کارفرما . با اجبار و تحمیل نه تنها کارمندان علاقه ای نشان نمی دهند بلکه باعث می شود ,روابط کاری شکل بدی به خود بگیرد .

2.زمان درستی انتخاب کنید

متقاعدسازی در محیط کار با کارمندان باید در زمان درستی صورت بگیرد . زمانی را برای متقاعد کردن انتخاب کنید که فرد متقاعدشونده ارامش خیال داشته باشد و فشارهای روانی دیگری روی ان نباشد تا بتواند برای گوش دادن فعال آمادگی لازم را داشته باشد . برای یادگیری بهتر گوش دادن فعال روی لینک کلیک کنید.

3. ازکلمات سنجیده استفاده کنید

همانطور که میدانید کلمات دارای انرژی هستند و درمتقاعدسازی مهم است که کلمات سنجیده بکاربرد تا تاثیرگذاری لازم را داشته باشد . در این راستا میتوانید مطالبی را که می خواهید درمیان بگذارید از قبل در ذهن خود اماده کنید .
برای شروع ارتباط با کارمندان از یک موضوع مشترک که بین شما وجود دارد گفتگو را با کلمات سنجیده و مثبت اغاز کنید و در ادامه اصل موضوع را بیان کنید .

4. زمینه سازی ذهنی ایجاد کنید

بهتر است در متقاعد کردن کارمندان در محیط کاری در مورد موضوعی که قرار است صحب کنید از قبل زمینه سازی ذهنی ایجاد کنید تا در ذهن طرف مقابل زمینه ی قبلی ایجاد شود . با هدایت ذهن در جهتی که می خواهید در مورد ان صحبت کنید راحت تر می توانید اثربخشی لازم را داشته باشید .

5.زمانی را به گوش دادن اختصاص دهید

در یک گفتگوی سالم باید هر دو طرف زمان کافی برای حرف زدن داشته باشد . زمانی که قرار است در یک گفتگو ,کارمندی را متقاعد کنید تا کاری که می خواهید را انجام دهد باید بتوانید برای شنیدن حرف های او زمانی را اختصاص دهید و بگذارید که او هم از خود و دغدغه های خود بگوید .
به این وسیله او توجه لازم را از شما دریافت می کند و در مقابل این توجه را متقابلا به شما میدهد . پس صرف زمان کافی برای شنیدن حرف های طرفین از قواعد مهم متقاعدسازی در محیط کار است .

6.به شیوه ی صحیح پافشاری کنید

متقاعدکردن ممکن است نیاز به پافشاری بیشتری داشته باشد زیرا هر فرد می تواند واکنش متفاوتی در مقابل قانع شدن ازخود نشان دهند و مقاومت کنند بنابراین نیاز است در مقابل دسته ای از افراد پافشاری بیشتری شود تا بتوان انها را قانع کرد .
اگر درمورد موضوعی که قصد دارید دیگران را متقاعد کنید ایمان داشته باشید و نفع دوطرف در میان باشد پافشاری می تواند درست باشد و بهتر است انجام شود.

نقش متقاعدسازی در مدیریت زمان

متقاعدسازی در مدیریت زمان

متقاعدسازی در مدیریت زمان

متقاعدسازی در مدیریت زمان می تواند بسیار موثر واقع شود .
توانایی متقاعدسازی کارمندان یکی از قدرتمندترین مهارت هایی است که زمان زیادی را به نفع شما می کند بعنوان رییس یک سازمان می توانید با متقاعد کردن کارمندان ارشد و کارامد ونیز تفویض اختیار به انها زمان زیادی را در اختیار خود کنید تا بتوانید به کارهای مهم تری رسیدگی کنید .
در این راستا , باید اعتماد سازی طرفین حاصل شود .
کارمندان می توانند با یادگیری قواعد متقاعدسازی در خلال مسئولیت هایی که در یک سازمان به عهده ی انهاست طوری با رئیس یا کارفرمای خود رفتار کند که این اطمینان از جانب رییس حاصل شود و انها جزء کارمندان کارامد به حساب بیایند .
کارفرمایان و رئسای سازمان ها نیز می توانند ازتکنیک های ویژه ی متقاعدسازی استفاده کنند. از جمله :

1.حسن جویی از کارمندان

ازحسن جویی به منظور ترغیب بیشتر کارمندان به انجام وظایف مهم تردرمحیط کاری و نیز در جهت مدیریت زمان و پیشبرد اهداف سازمانی می توان استفاده کرد .

2.رفع انتظارات کارمندان

اگر درموقعیتی هستید که می توانید انتظارات کارمندان را رفع کنید از این روش نیز می توان بخش زیادی از اعتماد کارمندان را جلب کرد .
زیرا همه ی ما بشدت تحت تاثیرتوجه دیگران نسبت به خود قرار میگیریم و دوست داریم انتظاراتمان در یک سازمان از سوی کارفرما برطرف شود .
مهم است که اصل راستگویی و صداقت را رعایت کنید تا بتوانید اعتماد کارمندان را جلب کنید بنابراین از دادن پیشنهادهای غیر واقعی جدا خودداری کنید .

به طور کلی با برطرف کردن انتظارات کارمندان به شکل صحیح می توان در درازمدت تاثیرات مثبت را شاهد بود و با اعتمادسازی دوطرف بین رئسا و کارمندان می توان در جهت اهدافی مثل واگذاری بخشی از کارها و بهره وری بیشتر از زمان استفاده نمود .

3. زبان بدن فعال و پویا داشته باشید

هنگام برقراری ارتباط با کارمندان از حرکات دست و صورت و تکنیک های زبان بدنی استفاده کنید .این کار نه تنها مهارت های اجتماعی تان را نشان می دهد بلکه در متقاعدکردن کارمندان تان تاثیرگذار است .
زبان بدن می تواند اعتماد بنفس شما را نیز نشان دهد زمانی که با قامتی صاف و قدم های محکم و استوار از جای خود بلند شوید و حرکت کنید قدرت اعتماد بنفس تان را به رخ دیگران کشیده اید و تاثیر گذاری خود را به بالاترین درجه رسانیده اید .
بهتر است لبخند ملایمی را همیشه به همراه داشته باشید و بااین کار احساس راحتی را بین خود و کارمندان تان افزایش دهید.

4.در گفتن موضوع اصلی دیر نکنید

تاثیرگذاری کلام در ابتدای یک گفتگو به مراتب بیشتر از پایان گفتگو است در این مورد اموزش مدیریت زمان می تواند کمک کننده باشد و با یادگیری مدیریت زمان میتوان نتیجه ی مطلوب را گرفت و در گفتگوها موفق تر حاضر شد .

بر طبق این اصل , درگفتن موضوع اصلی دیر نکنید و در دقایق ابتدایی مکالمه با درنظر داشت پیش زمینه ی مناسب اصل موضوع را بیان کنید .

سخن آخر:

مهارت متقاعد سازی در روابط فردی و سازمانی می تواند عامل موفقیت های بی شمار باشد زیرا ما باید بتوانیم ایده ها و نظرات خود را بیان کنیم در غیر اینصورت باید همیشه تابع نظرات دیگران باشیم . اگر از این مهارت به خوبی بهره مند نیستید می توانید در برنامه ی روزانه زمانی را برای مطالعه و یا اموزش قرار دهید . در ایم مقاله نی تکنیک های کاربردی و مفیدی را ارائه کرده ام تا بتوانید از انها استفاده کنید و در این مهارت مسلط شوید .
بامهر .بابک نیک نژاد

بابک نیک نژاد وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *